Over ons

Wim Van der Smissen


Wim Van der Smissen studeerde af als Handels- en Bedrijfseconomisch Ingenieur in de Beleidsinformatica aan de Katholieke Universiteit Leuven. Deze dubbele interesse voor het financiële gebeuren en voor informatica is een constante doorheen zijn carrière.


Wim bouwde zijn carrière uit bij Unilever (Nederlands-Engels beursgenoteerd bedrijf van consumentengoederen), Reynaers Aluminium (Belgisch familiebedrijf in aluminium systemen) en Bemis (Amerikaans beursgenoteerd bedrijf van verpakkingen, overgenomen door sectorgenoot Amcor in 2019). In deze internationale bedrijven heeft bij een brede financiële en management kennis ontwikkeld, gaande van strategische planning, budgettering, financiële rapportering over resultaatanalyse en het opzetten van rapporteringssystemen tot financiering, beheer van werkkapitaal, investeringsanalyses, fiscaliteit en interne controle. Daarnaast leidde hij een aantal belangrijke Informatica-, veranderings- en integratieprojecten. Als lid van (internationale) managementteams was Wim vaak de rechterhand van de leidinggevende, een taak die hij met tact, discretie en wijsheid vervulde.


Wim heeft ook een brede ervaring en interesse in deugdelijk beheer en het adviseren van familiebedrijven, onderbouwd met opleidingen bij Guberna en bij het Instituut voor het Familiebedrijf.